Krämiga citronmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Barnsligt enkla och goda.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • Smuldeg
  • 50 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tag av kastrullen från värmen. Rör i socker, ägg, mjöl blandat med bakpulver och sist citronskal. Klicka blandningen i smorda folieformar.
    2. Hacka ihop en smulig deg av smör, mjöl och socker. Fördela smeten över formarna.
    3. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    guardianlinda 12 maj 2008

    Hej! Skulle baka dessa i lördags, följde receptet, men smeten blev bara en sockersmörja, gräddade en muffins för att prova, men det blev tyvärr inget bra! Vet inte vad som är fel?/Linda

    h05annni 9 mars 2011

    Tips, för att göra de ännu krämigare så gör inte smuldegen så smulig, utan mer kladdig och ta 3-4 små klumpar i varje muffinsform istället. Blir jättekrämig och med en liten go skorpa på toppen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben