Krämiga kokosmuffins

Serverar: 12 portioner

De här snövita muffinsen smakar sött och friskt av kokos och lime.

Ingredienser

  • 90 g smör, rumstempererat
  • ½ dl (25 g) krämig kokosmjölk
  • 1 ¼ dl (115 g) strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ²/³ dl (100 g) Kungsörnens extra fint vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl (25 g) riven kokos
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 msk mjölk
  • Garnering
  • 150 g cream cheese
  • ¾ dl (50 g) florsocker
  • 2 tsk saft av lime
  • 1 dl (40 g) kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt först ugnen på 180°C. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
    2. Vispa smör, kokosmjölk och socker i en skål till en ljus, fluffig smet. Vispa sedan i äggen, ett i taget.
    3. Rör ner mjöl och bakpulver. Tillsätt sedan riven kokos, limeskal och mjölk. Skeda över smeten i pappersformarna.
    4. Grädda cirka 17 minuter, tills muffinen har rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med hjälp av en provsticka.
    5. Lägg över de färdiggräddade muffinsen på galler att svalna.
    6. Vispa ihop cream cheese, florsocker och limesaft i en skål. Ringla glasyren på muffinsen och strö över generöst med kokosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben