Krämiga kroketter med julskinka

Serverar: 30 portioner

Dessa friterade kroketter är ett ypperligt sätt att förädla julskinkan på. – I stort sett alla som får smaka på dem frågar efter receptet, säger VM-kocken och matinspiratören Niklas Edgren.

Ingredienser

  • 1 kg skinka
  • Bechamelsås med senap
  • 4 msk smör
  • 3,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk skånsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Panering
  • 6 ägg
  • 3 msk senap
  • 3 dl vetemjöl
  • 400 g panko (ströbröd)
  • Olja till fritering
  • Instruktioner

    1. Plocka isär skinkan i strimlor.
    2. Gör bechamelsåsen genom att smälta smöret, tillsätta mjölet och röra runt. Tillsätt därefter mjölken och vispa intensivt så inga klumpar bildas.
    3. Smaksätt bechamelsåsen med senap, vinäger, salt och peppar, såsen ska vara riktigt tjock.
    4. Blanda samman skinkan med såsen och låt kallna ordentligt i kyl.
    5. Vispa äggen med senapen i bunke 1.
    6. Häll upp mjölet i bunke 2 och pankon i bunke 3.
    7. Forma köttsmeten till små runda bollar.
    8. Dubbelpanera bollarna i ordningen mjöl, ägg och panko.
    9. Fritera bollarna i 180 gradig olja tills de är gyllenbruna.
    10. Njut av era varma krämiga julskinkskroketter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben