Krämigt kycklingris

Serverar: 6 portioner

Den här krämiga gratängen är en spännande smakkombination där fänkål, råris, rödlök och getost bakas med champinjoner och kyckling.

Ingredienser

  • 8 dl kycklingbuljong
  • 300 g krämig kycklingsoppa på burk
  • 5 dl råris
  • 500 g tärnad kycklingfilé
  • 1 fänkålsstånd, ansat, tunt skivat
  • 1 stor rödlök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk solrosolja
  • 150 g champinjoner i bitar
  • 75 g späd spenat
  • 150 g krämig getost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Ta fram en ugnsfast form som är ca 30x20 cm och spreja den med olja. Blanda buljong och kycklingsoppa väl i en stor skål. Rör ner ris och ställ åt sidan.
    2. Blanda kyckling, fänkål, rödlök, vitlök, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar i en stor skål. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i kycklingblandningen. Bryn under omrörning cirka fem minuter tills allt fått färg. Tillsätt champinjoner och bryn fem minuter. Rör om då och då.
    3. Rör ner kycklingblandningen i skålen med ris. Smaka av med salt och peppar. Häll över i den ugnsfasta formen och täck med aluminiumfolie. Baka i ugnen 30 minuter.
    4. Ta av aluminiumfolien, vänd ner spenaten i gratängen och baka ytterligare tio minuter. Ta ut gratängen ur ugnen och klicka på getosten. Gratinera cirka 15 minuter tills osten börjar smälta. Ta ut formen och låt gratängen vila tio minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben