Kreoliska heta räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En räkrätt som det hettar till om . Man kan bränna av räkorna med konjak, men det är inte nödvändigt, rätten blir iallafall mycket god.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 3 dl strimlad purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Smör
  • 1-2 krm chilipeppar
  • Svartpeppar
  • Ev ½ dl konjak
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk chilisås
  • Några droppar tabascosås
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Rensa räkorna , skär ned purjolök, strimla paprikan. Fräs purjo, paprika och vitlöken i smör några minuter. Lägg upp det på ett fat .
    2. Fräs räkorna mycket snabbt tillsammans med chilipeppar och svartpeppar, vill man bränna av med konjak, häll då över konjak och tänd på OBS! Köksfläkten måste vara avstängd. När lågorna brunnit ut , tillsätt grönsaksfräset och späd med grädde.
    3. Smaka av med chilisås, tabascosås och salt. Det ska hetta till om såsen
    4. Servera med kokt ris, citronklyftor och gurkstavar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben