Krikonmarmelad med kanel

För dig som har ett gammalt krikonträd i trädgården

Ingredienser

  • 1 kg urkärnade krikon
  • 1 kg socker
  • 1 msk kanel
  • Saften av ½ citron
  • 1 krm natriumbensoat utrört i lite vatten
  • Instruktioner

    1. Koka krikon, socker, kanel och citronsaft på svag värme. Skumma av under kokningen. Under tiden sköljer du mindre burkar i natriumbensoatspetsat vatten så de blir rena och sterila.
    2. Gör ett marmeladprov. Häll upp en sked marmelad på en kall tallrik. Låt stå kallt en liten stund och dra sedan med skeden genom marmeladen. Om kanterna stannar och inte rinner ihop är marmeladen klar.
    3. Ta marmeladen från värmen och rör i natriumbensoaten. Häll upp på burkar och förslut ordentligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben