Krispig chokladtryffel

Tid: 10 minuter

Enkel att göra, lyxig och fantastiskt beroendeframkallande!

Ingredienser

  • 400 g mörk choklad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 30 g smör
  • Puffat ris
  • Cacao
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i smör.
    2. Bryt sönder chokladen och lägg bitarna i grädden. Rör om tills all choklad är smält. Tillsätt önskad mängd puffat ris (ca 1 dl). Täck botten av en fyrkantig plastbunke (ca 20x30 cm) med ett tjockt lager kakao. Häll chokladsmeten över kakaolagret, sätt på locket till plastbunken och ställ in i frysen.
    3. Efter ca 6 timmar när chokladmassan är fast skär du chokladmassan i rutor (fortfarande i platsbunken), sätter på locket och skakar runt bitarna i kakaon. På det sättet slipper du rulla tryfflarna.
    4. Lägg tryfflarna i en spagettisil eller liknande och skaka bort överflödig kakao. Förvara tryfflarna i en fin burk i frysen - alltid redo om det kommer gäster!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben