Krispig vintersallad med grönkål och kyckling

Serverar: 4 portioner

Uppdaterad, lite nyttigare Caesarsallad med grönkål, som är fullproppad med järn och vitaminer. Serveras med en god dressing av matyoghurt och knapriga krutonger gjorda på rågbröd.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 morötter
  • 400 g grönkål
  • 4 kycklingfiléer, á 150g
  • ½ dl hyvlad parmesanost
  • Dressing
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Krutonger
  • ½ danskt rågbröd, 200g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Dressing: Blanda yoghurt, senap, vatten och finriven parmesanost. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar.
    2. Lägg äggen i kallt vatten och låt koka upp. Koka äggen ca 7 minuter. Spola dem i kallt vatten.
    3. Skala och skiva morötterna tunt. Koka dem i saltat vatten ca 1 minut. Spola av med iskallt vatten. Ta bort den grova stjälken på grönkålen och finhacka kålen.
    4. Krutonger: Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i 1x1 cm stora tärningar. Ringla över 1 msk olja. Strö över 1 krm salt och rosta mitt i ugnen ca 10 minuter. Rör om någon gång under tiden.
    5. Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i 1 msk olja tills de är genomstekta, ca 6 minuter på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skär kycklingen i 1 cm tjocka skivor.
    6. Blanda grönkål och morötter med dressingen. Lägg upp på ett fat. Skala och halvera äggen och lägg dem på salladen. Strö över hyvlad parmesanost. Lägg på skivad kyckling och brödkrutonger. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben