Krispiga chokladbitar

Serverar: 5 portioner

Med cornflakes och rispuffar i smeten blir kakorna härligt knapriga.

Ingredienser

  • ¾ dl vispgrädde, 40%
  • 1 tsk smör
  • 1-2 tsk pepparmintsarom
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 2 dl cornflakes
  • 1½ dl rispuffar
  • Garnering
  • 50 g mörk eller ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Häll grädden i en kastrull och låt den koka upp. Ta kastrullen från plattan och rör ner smör, pepparmintsarom och choklad. Tillsätt krossade cornflakes samt rispuffar och rör om. Häll blandningen i små smorda små pajformar eller i en muffinsplåt och ställ dem i kylen i ca 2 timmar.
    2. Smält chokladen till garneringen över vattenbad. Lossa chokladbitarna ur formarna och ringla över den smälta chokladen. Låt bitarna stå i kylen fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben