Krispiga grönsaker i limesmör

Serverar: 4 portioner

De här krispiga salladsärterna och morötterna täckta med limesmör blir ett elegant tillbehör till alla huvudrätter.

Ingredienser

  • 3 msk margarin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk strösocker
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 1 tsk fint rivet limeskal
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 8 primörmorötter, skrubbade med 1 cm blast
  • 5 dl salladsärter
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en panna på medelvärme. Tillsätt vitlöken och fräs under omrörning cirka en minut tills det börjar dofta. Rör ner socker, limesaft, limeskal och svartpeppar. Ta av från värmen.
    2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull, tillsätt morötterna och låt sjuda fem minuter. Tillsätt salladsärterna och låt sjuda ytterligare cirka två minuter tills grönsakerna är krispiga. Låt rinna av väl och lägg tillbaka i den varma pannan.
    3. Häll limesmöret över grönsakerna och blanda väl. Lägg upp på ett fat och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben