Kristinas kolatårta

Mmmmm.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk kokhett vatten
  • 1 påse vaniljkräm
  • Kolakräm
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 3 msk sirap
  • 2 msk kakao
  • 1 kryddmått ättiksprit
  • 1 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjölsorterna och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet tillsammans med det kokheta vattnet. Häll i form och grädda 35–40 min.
    2. Kolakrämen: Blanda samman alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka 10 min. Skär den kalla sockerkakan i två eller tre bottnar. Lägg vaniljkräm mellan bottnarna. Häll på kolakrämen över kakan när den svalnat något.
    3. Dekorera med riven choklad och klubbor i roliga färger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben