Kronärtskockor med löjrom, crème fraiche och rödlök

Serverar: 10 portioner

En lätt och enkel rätt som kan serveras både på buffé som plockmat eller som en enkel förrätt.

Ingredienser

  • 1 burk kronärtskocksbottnar, 390 g (ca 5 stycken)
  • 1,5 dl crème fraiche, gärna lätt 15% fett
  • 5 msk löjrom, sikrom eller röd stenbitsrom
  • 5 msk finhackad rödlök
  • Gräslöksstrån
  • Instruktioner

    1. Det går att förbereda snittarna några timmar i förväg om man låter löjrom och crème fraiche rinna av under natten. Då blir konsistensen fastare och rinner inte av skockorna när faten står framme. Om löjrom köps frusen så blir den lätt lös och rinnig när den tinas och svårare att hantera. Kronärtskocksbottnar finns ofta i konservhyllan men godast, om än lite komplicerat är förstås att koka sina egna kronärtskockor. Det går även bra att byta skockbottnar mot färdigköpta krustader.
    2. Låt crème fraiche och löjrom rinna av i var sitt kaffefilter över natten för att få en fastare konsistens. Placera två kaffefilter i var sin kopp och häll ner crème fraiche och löjrom.
    3. Innan servering häller man av vattnet från kronärtskockorna och delar dem på mitten. Putsa eventuellt botten så att skockan ligger jämnt på ett fat.
    4. Klicka ut den fasta crème fraichen och lägg på rikligt med rödlök och ett ägg löjrom. Garnera med strån av gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben