Kronans kaka med chokladglasyr

Serverar: 20 portioner

Jättegod

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 g kokt potatis
  • 1 dl finhackade hasselnötter
  • 3 msk kakao
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl kaffegrädde
  • Glasyr
  • 75 g smör smält
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 3 1/2 dl florsocker
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt, tillsätt 1 ägg i taget och rör kraftigt. Riv potatisen på den grova sidan och blanda ner den tillsammans med nötterna i smeten. Blanda samman kakao, mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. tillsammans med grädden. Häll smeten i väl smord och bröad långpanna. Grädda kakan i ca 20 min.
    2. Blanda samman glasyren och bre över den på den kallna kaka och strö över kokosen. Och skär i fyrkanter.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben