Kroppkakor

Serverar: 4 portioner

Gott med lingon och skirat smör.

Ingredienser

  • 12 kokta kalla potatisar
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 2½ hg rimmar fläsk
  • 1 lök
  • 1 tsk stött kryddpeppar
  • Kokning
  • 1½ tsk salt per liter vatten
  • Tillbehör
  • Skirat smör
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    Skala och mosa potatisen. Lägg potatismoset på ett bakbord. Tillsätt ägget, mjölet och saltet och blanda alltsammans till en deg. Skär fläsk och lök i tärningar och bryn dem i en stekpanna. Krydda med krossad svartpeppar. Låt blandningen svalna. Forma potatisdegen till en rulle och skär den i jämna, ganska tjocka skivor. Gör ett hål i varje skiva och fyll med fläskblandningen. Slut till över fyllningen och forma bitarna till släta bullar. Koka upp vatten i en rymlig gryta och tillsätt salt. Lägg i kroppkakorna några i taget och låt dem koka i fem min sedan de flutit upp till ytan. Servera kroppkakorna med skirat smör och ligonsylt.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben