Kroppkakor

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 10 medelstora potatisar
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • salt
  • Fyllning
  • 200 g rökt eller rimmat sidfläsk
  • 1 liten gul lök
  • 1-2 krm malen kryddpeppar
  • Instruktioner

    Skär bort svålen på fläsket och tärna det. Skala och hacka löken och fräs dem med fläsket i en stekpanna. Krydda med kryddpeppar. Låt det kallna. Skala potatisarna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Pressa den varma potatisen och blanda samman den med mjöl och ägg. Smaka av med salt. Forma moset till en tjock rulle. Skär den i ca 10 lika stora bitar. Gör en fördjupning mitt i varje och fördela fyllningen i varje fördjupning. Forma dem till bullar och platta till dem en aning.Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i kroppkakorna och låt dem koka sakta tills de flyter upp. Låt dem koka ytterligare ca 5 minuter. Tag upp dem med en hålslev.Bjud kroppkakorna med lingonsylt.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    5-6

    Kommentarer (1)

    Lindanemon 27 augusti 2008

    Detta är ju mitt gamla recept, som jag alltid går efter! Vad kul att hitta det här :-) Självklart får det högsta betyg av mig, men jag gör alltid minst dubbel sats av fyllningen. Blir det över, serverar jag den vid sidan om.

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben