Krusbär under marängtäcke

Serverar: 10-12 portioner

Under det söta och fluffiga täcket av maräng döljer sig syrliga krusbär - en perfekt kombination!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 msk råsocker
  • 100 g smält smör
  • 1 uppvispat ägg
  • Fyllning
  • 1 liter snoppade krusbär
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl råsocker
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • ½ tsk ättika
  • Garnering
  • ½ dl mandelsplitter eller mandelspån
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och råsocker. Rör i det smälta smöret och det uppvispade ägget. Tryck ut degen i en pajform 26-28 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-12 minuter.
    4. Fördela krusbären i pajformen och sikta över potatismjöl och socker. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den sedan svalna helt.
    5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i sockret lite i taget, till en blank och seg maräng. Vispa till sist i ättika. Fördela marängen över bären. Strö över mandelsplitter eller mandelspån.
    6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 10 minuter så att marängen får lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben