Krusbärskompott med glass

Serverar: 4 portioner

Visst är det gott med krusbär! Det här receptet är så lätt och så väldigt gott...

Ingredienser

  • 600 g krusbär
  • 0.5 dl vatten
  • 1 st vaniljstång
  • Till servering
  • 1 l god vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Snoppa krusbären och koka dem med den kluvna vaniljstången i vatten på svag värme till bären är mosiga.
    2. Tillsätt sockret och koka till det löst sig. Smaka av och låt kompotten kallna.
    3. Rör glassen till den blir mjuk med 3-4 msk av purén. Servera glassen till kompotten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    h-gomer 2 oktober 2008

    Det står att man ska hälla i sockret, men hur mycket står ingenstans. Det har du nog missat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben