Krusbärsmarmelad med lime

Jättegod marmelad att göra när krusbären mognar och man vill ta tillvara dem. Fungerar även med frysta krusbär. Väldigt enkel och snabbgjord tack vare syltsockret.

Ingredienser

  • 750 g snoppade gröna/gula krusbär
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 kg syltsocker
  • Rivet skal av 2 limefrukter
  • 2 msk grovhackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Krossa först bären i en matberedare. Häll krusbärskrosset i en kastrull. Rör ner vatten, socker, limeskal och valnötter. Koka upp under omrörning. Bubbelkoka marmeladen utan lock 5 minuter. Rör om ibland.
    2. Den varma marmeladen är tunn och kan skikta sig i saft och bär om den hälls på burk direkt. Sätt därför kastrullen i diskhon i kallt vatten och rör om då och då medan marmeladen svalnar. Häll sedan på varma burkar som förvaras svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben