Kryddig alkoholfri glögg

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

En smakrik och extra kryddig glögg baserad på druvjuice för att ge den riktiga glöggsmaken.

Ingredienser

  • 7 dl vatten
  • En bit pommeransskal
  • 8 tärningar färsk, skalad ingefära
  • 4 kanelstänger
  • Ca 20 kryddnejlikor
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 3-4 dl koncentrerad druvjuice (t ex JO juice druva-äpple)
  • 2-4 msk socker
  • Ev 1 dl vatten
  • Instruktioner

    Sjud kryddorna med vattnet under lock på svag värme i 30-60 minuter. Sila bort kryddorna och tillsätt lite koncentrerad druvjuice i taget. Smaka av med önskad mängd juice och socker. Späd ut med vatten om så önskas. Värm upp och servera med russin och mandel.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (2)

    Alsing 6 januari 2010

    Hej, Jag gjorde denna glögg till vår julfest precis före jul. Vilken succé! Äntligen en god glögg för de som inte dricker alkohol. :-D Rekommanderas varmt.

    lenasvensson 7 november 2011

    Gjorde den här i helgen, blev riktigt bra så ska göra ännu mer så vi har ett litet lager i jul! :) Hittade dock inte druvjuice så de fick bli svartvinbär istället, men funkar ju lika bra :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben