Kryddig chokladkaka - Indonesisk kaka

Serverar: 10 portioner

En väldigt smakrik och fantastiskt god kaka med kryddor som kanel och kardemumma! Underbar!

Ingredienser

  • 185 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 4 ägg
  • 6 ¼ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ¾ dl mjölk
  • 100g blockchoklad
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk ingefära
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett ett i taget under ständig vispning.
    3. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret i äggsmeten och tillsätt mjölken.
    4. Dela upp smeten i två skålar. Vänd ner blockchokladen i den ena smeten och kryddorna i den andra.
    5. Bred ut chokladsmeten i botten på en smord sockerkaksform.
    6. Bred ut kryddsmeten ovanpå och jämna till ytan.
    7. Grädda ca 45 minuter tills kakan är färdig. Pudra över florsocker innan serveringen.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben