Kryddig fläskwok med apelsin

Serverar: 4 portioner

En delikat wokrätt med fläskfilé och grönsaker tillagade i en smakrik apelsinsås.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 msk soja
  • 1 apelsin, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 tsk färsk ingefära, fint riven
  • 4 salladslökar, skurna i 3 cm bitar
  • 5 dl sockerärter, ansade
  • 5 dl minimajs, avrunnen, halverad
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i tärningar, 2-3 cm stora, och lägg köttet i en skål tillsammans med hoisinsås, soja, apelsinsaft och apelsinskal. Blanda väl, täck över med plastfolie och marinera 30 minuter. Vänd köttet ofta.
    2. Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna eller tjockbottnad stekpanna på hög värme. Tillsätt vitlök, ingefära och salladslök och woka några sekunder tillsdet är mjukt. Tillsätt sockerärter och minimajs och woka 2-3 minuter. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
    3. Låt fläskköttet rinna av, spara marinaden. Hetta upp resten av oljan i woken eller stekpannan på hög värme. Lägg i fläskköttet och woka 4-5 minuter tills köttet är brynt runtom. Tillsätt grönsakerna och marinaden och woka 2 minuter tills allt är väl blandat. Hetta upp tills allt är genomvarmt och köttet genomstekt. Ta från värmen och servera genast.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben