Kryddig grönsaksgryta

Serverar: 4 portioner

Vegetariskt!

Ingredienser

  • 1/2 vitkålshuvud, ca 3/4 kg
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 2 msk matolja
  • ½-1 msk sambal oelek eller harissa, prova efter smak
  • 2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 dl vatten
  • 1 tomat
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kålen i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skala och hacka morötterna. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
    2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i löken och fräs den i 2 minuter i oljan tillsammans med sambal oelek, salt, spiskummin och gurkmejan. Lägg i kålen, morötterna och paprikan. Häll på vattnet och låt grytan koka upp. Koka grytan på svag värme med locket på i 10 minuter.
    3. Skär tomaten i bitar och lägg ner den i grytan. Koka grytan i ytterligare 2 minuter tills kålen är mjuk.
    4. Servera grytan het.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben