Kryddig indisk grönsaksgryta

Serverar: 2 portioner

291 kcal/port Vegetariskt med indiska smaker Lättviktarmat GlutenfrittLåglaktos Mjölkfritt Vego Snabbt & enkelt

Ingredienser

  • ½ hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • 1 dl lätt kokosmjölk
  • 200 g blomkål i buketter
  • 1-2 tsk garam masala
  • 150 g kokt potatis i stora bitar
  • 75 g sockerärter eller haricots verts
  • 1 liten burk (2 dl) kokta vita bönor
  • Salt
  • Peppar
  • Garnera med
  • Hackad koriander eller persilja
  • Instruktioner

    Fräs lök och vitlök i oljan utan att det får färg. Tillsätt tomat, ingefära och kokosmjölk och låt puttra 5–10 minuter. Blanda ner blomkålen och sjud 5 min till. Tillsätt garam masala, potatis, sockerärter och bönor och puttra ihop under ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och ev ytterligare garam masala och ingefära. Strö över det gröna.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben