Kryddig kaffekaka

Serverar: 10-12 portioner

En kompakt och smakrik kaka som blir extra saftig av russinen. Man kan blötlägga russinen i kaffet innan.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk malda nejlikor
  • 200 g russin
  • 1 1/2 dl ljummet kaffe
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt. 2. Tillsätt äggen ett i sänder och rör väl mellan varje. 3. Blanda mjöl, bakpulver,kryddor och arbeta in i smeten. 4. Tillsätt kaffet och russinen och arbeta smeten slät. 5. Häll i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 50-60 minuter. 6. Låt kakan svalna i formen en kort stund innan den vänds upp.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3
    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben