Kryddig köttfärsgratäng

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Gott och enkelt!:D

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 150 g köttfärs
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 3 krm paprikapulver
  • 1 msk tomatpure
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk vetemjöl
  • 4 - 5 potatisar
  • 1 liten morot
  • ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skala och hacka löken. 3. Lägg margarinet i en stekpanna och värm tills margarinet är ljusbrunt. 4. Bryn färs och lök. 5. Tillsätt salt, kryddor, tomatpure och soja. 6. Strö mjölet över fäsen i stekpannan. Rör om noga. 7. Smaka av. Späd med lite vatten om färsen blir för tjock. 8. Skala och skär potatis och morötter i tunna skivor. 9. Koka potatis och morötter 5 min. 10. Smörj en ugnssäker form. 11. Bred ut potatis och morotsskivorna i ormen. 12. Bred köttfärsen över. 13. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. 14. Grädda gratängen 10 min. 15. Strö över den rivna osten och grädda tills potatisen är mjuk ca ytterliggare 10 - 15 min.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben