Kryddig köttgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En färgstark och kryddig gryta som värmer skönt efter en dag i snön med barnen.

Ingredienser

  • 800 g nötkött (fransyska innanlår eller dyl)
  • 2 st medelstora morötter
  • 1-2 röda paprikor
  • 1 stor purjolök
  • 3 tärningar köttbuljong
  • 5 dl vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1-2 msk paprikapulver
  • Ca 2 tsk chilipulver
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • Ca 250 g haricots verts
  • Instruktioner

    Skär köttet i tunna strimlor. Skär även grönsakerna i strimlor. Bryn köttet i omgångar och flytta över till en gryta. Smula över buljongtärningarna. Tillsätt vatten, morötter, vitlök, tomatpuré och kryddor. Låt detta sjuda i ca 20 min. Rör ut mjölet i vispgrädden och häll ned i grytan. Tillsätt paprika, purjolök och haricots verts och låt grytan sjuda ytterligare 5-10 min. Smaka av. Serveras med kokt potatis eller ris

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11
    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (2)

    ingerblixt 29 december 2011

    Helt ok.

    dolores 30 september 2013

    Passar lika bra efter bion eller när som helst !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben