Kryddig mustig höstgryta

Serverar: 4 portioner

Extra mustig blir grytan om den görs en dag i förväg.

Ingredienser

  • Ca 600g fläskfilé
  • 3 msk smör
  • 3 kryddstarka korvar, valfri sort
  • 200g steklök
  • 200 g svamp, t ex champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 100 g torkade aprikoser
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 tsk fransk senap
  • 2 msk äppelmos
  • ½ dl finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilën och skär den i tjocka skivor. Hetta upp smöret i en gryta och bryn bitarna. Salta och peppra. Skär korven i skivor och låt dom steka med på slutet.
    2. Skala löken. Ansa svampen, dela de stora. Vänd ner allt i grytan och låt det fräsa ett par minuter under omröring.
    3. Vispa ut mjöl i vatten och rör ner det i grytan. Sänk värmen lite. Strimla aprikoserna. Rör ner dem tillsammans med grädde, senap, äppelmos och persilja.
    4. Låt sjuda under lock 8-10 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Smaka av med salt och peppar samt mer senap och äppelmos om det behövs.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 3 november 2012

    Super god!!!! Hade hasselbackspotatis till :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben