Serverar: 6-8 portioner
Otroligt gott. Såsen blir ljuvlig!!
Torka av köttet, krydda med salt och peppar. Bind upp köttet med bindgarn för att få en jämnare form och stekning. Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta. Tillsätt lök, vitlök och bacon och låt det fräsa med en stund. Lägg rotfrukter, äpple, dadlar, sirap, kanel, timjan och lagerblad i grytan vid sidan om köttet. Sätt i en stektermometer i mitten av köttet. Späd med öl och bräsera köttet på svag värme under lock till innetemperaturen är 70 grader. Vänd steken en gång under bräseringen. Lyft upp steken, ta bort bindgarnet och låt sedan steken vila c:a 10 minuter innan du skivar köttet. Sila skyn och passera grönsaker och frukt genom en trådsil. Koka upp skyn och späd med grädde. Red av med brun redning under omrörning. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Tillsätt vindruvorna och låt såsen bli het. Servera köttet med sås, ugnstekt potatis och kokta grönsaker.
Saftigt och gott kött, såsen i sötaste laget. MVH/Jonas