Kryddig mustig köttfärslimpa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En annorlunda köttfärslimpa med spännande smaker. Många ingredienser men det mesta är sånt man brukar ha hemma så bli inte förskräckta :)

Ingredienser

  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl kall mjölk
  • 1 kg nötfärs
  • 2 rivna morötter
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 äggula
  • 2 msk flytande smör
  • 1 dl tomatpuré
  • ½ tsk sambal oelek
  • 3-4 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ tsk cayennpeppar
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 riven lök
  • 2-4 hackade vitlökar
  • 1 tsk allkrydda
  • ½ dl mango chutney
  • ½ dl hackad basilika
  • 1 riven buljontärning
  • 1 dl riven stark, lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd med den kalla mjölken och låt den svälla i 10 minuter.
    2. Blanda sedan i alla de övriga ingredienserna i en skål. Forma till en limpa och lägg i en ugnsfast form.
    3. Placera på mittersta falsen i ugnen på 200 grader Klart efter c:a 1 timma
    4. Servera med grönsallad och klyftpotatis.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben