Kryddig päron- och nötkaka

Serverar: 12 portioner

Nötter, päron och kryddor ingår i denna saftiga mjukkaka som passar lika bra på ostbrickan som på julbordet.

Ingredienser

  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl rårörsocker
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk brödkryddor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ krm riven muskotnöt
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 päron
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Koka upp honung, rårörsocker, grädde, kryddor och apelsinskal i en kastrull. Ställ åt sidan för att svalna.
    3. Skala och tärna päronen. Hacka nötterna grovt. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en bunke tillsammans med päron och nötter. Rör ner honungsröran.
    4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform ca 1½ liter. Grädda kakan mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka så att kakan är genomgräddad.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben