Kryddig pumpakaka med honungs frosting.

Serverar: 1 portioner

Påminer om morotskaka...

Ingredienser

  • 1.5 dl smält smör
  • 6.5 dl mjöl
  • 2 tsk natriumbikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk muskot
  • 2 stora ägg
  • 3,5 dl socker
  • 425 g pumpa pure
  • Frosting
  • 1.5 dl mjukt smör
  • 225 g färskost
  • 1 dl honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en 22 cm i dm form. Rör mjöl, natriumbikarbonat, salt och kryddorna. I en annan skål vispa ägg, socker, smör och pumpa pure tills allt är sammansatt. Tillsätt dem torra ingredienserna i pumpasmeten. Rör försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i mitten i ca 45-50 min. Låt svalna.
    2. Frosting: Rör alla ingredienserna mjukt. Bred det på kakan.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (1)

    jajegott 21 september 2011

    Ach, min browser verkar hoppa hit o dit! Tänkte jag skulle prova detta härliga recept, MEN när jag läser igenom receptet så undrar jag om det verkligen skall vara en form på 22 cm? Känns som smeten blir mera än formen, liksom, eller kanske det är den stora mängden mjöl som förvillar mej... Någon som provat?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben