Kryddig smulpaj med mascarpone
Serverar:
4 portioner
Smulpaj med mera smak.
Ingredienser
300 g vetemjöl
1 krm salt
150 g råsocker
2 tsk curry
1 st vaniljstång, marängen
200 g smör, kallt och tärnat
400 g bär, tex björnbär, hallon, blåbär och jordgubbar
100 g mascarponeost
2 msk florsocker
1 msk citronsaft
Instruktioner
Blanda vetemjöl, socker, salt, curry och vaniljfrön från vaniljstången. Arbeta in smöret. Rensa bären och lägg i pajform. Fördela smulpajen över.
Blanda macarponen med florsocker och citronsaft och srvera till pajen.
Vinförslag: 99719 Moscato dÁsti Cascinetta 2007. Italien.
Liknande recept
Freddes kryddiga kycklingfilé med mustig färsk vitlökspasta
4.3
2
4
Karins smulpaj
4.6
4-6
12
Smulpaj med päron & blåbär
4-6
1
Smulpaj med hallon, blåbär eller björnbär
5
8
Kryddig Fisksoppa
4.2
4
9
KRYDDIGA JULBRÖD
3.4
1 h 20 min
2
11
Smulpaj
4.7
7
Kryddig köttgryta
5
4
1
Linsgryta med kryddiga korvar
5
4
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!