Kryddig smulpaj med mascarpone

Serverar: 4 portioner

Smulpaj med mera smak.

Ingredienser

  • 300 g vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g råsocker
  • 2 tsk curry
  • 1 st vaniljstång, marängen
  • 200 g smör, kallt och tärnat
  • 400 g bär, tex björnbär, hallon, blåbär och jordgubbar
  • 100 g mascarponeost
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, socker, salt, curry och vaniljfrön från vaniljstången. Arbeta in smöret. Rensa bären och lägg i pajform. Fördela smulpajen över.
    2. Blanda macarponen med florsocker och citronsaft och srvera till pajen.
    3. Vinförslag: 99719 Moscato dÁsti Cascinetta 2007. Italien.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben