Kryddig sockerkaka med lingon och nötter

Kryddig sockerkaka med härlig brytning mellan kryddorna, lingonen och nötternas knaprighet.

Ingredienser

  • 1 ½ dl mjölk
  • 75 g smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 påse pepparkakskryddor
  • 1 dl rårörda lingon
  • ½ dl solrosfrö
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Till formen
  • Smör/margarin
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och hetta upp.
    3. Vispa ägg och socker och häll över i mjölk- och smörblandningen.
    4. Vispa i övriga ingredienser och slutligen mjölet med bakpulvret.
    5. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda cirka 45 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11
    4.8
    1 h
    20
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben