Kryddig soppa med köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kan frysas!

Ingredienser

  • 4 salladslökar, ansade
  • 2-3 chilifrukter, små röda urkärnade
  • 500 g mager fläskfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ingefära
  • 4 stjälkar citrongräs
  • 2 msk korianderblad
  • 1 1/2 l hönsbuljong
  • 1 lime, strimlat skal av
  • 2 msk thailändsk fisksås
  • 2 tsk olja
  • 200 g salladskål
  • 1 skivad röd paprika
  • 4 tsk citronsaft
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg salladslök, chilifrukter, köttfärs, vitlök och lite salt i matberedaren med hälften av ingefäran och citrongräset. Tillsätt det mesta av koriandern. Kör maskinen ett par minuter tills allt är väl blandat.
    2. Häll buljongen i en kastrull och lägg i limeskal, fisksås och resten av ingefäran och citrongräset. Låt det koka på svag värme ca 15 minuter. Ta upp limeskal och citrongräs.
    3. Forma köttfärsen till köttbullar. Lägg dem på fuktad skärbräda.
    4. Bryn köttbullarna i olja på medelstark värme. Lägg över dem i den kokande buljongen, låt det koka tills köttbullarna är helt färdiga. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Fräs salladskål och paprika i pannan under omrörning. Lägg upp de frästa grönsakerna i värmda soppskålar. Häll över soppan med köttbullarna. Blanda i 1 tsk citronsaft i varje och garnera med koriander.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben