Kryddig storpizza med fyllning

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Mycket mättande och saftig, Omtyckt av ung och gammal.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • ½ paket jäst, 25 g
  • 3 dl vatten
  • 3 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2-3 gula lökar
  • 2 msk margarin
  • 600 g malet kött (går bra med viltkött )
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 burk tomatkross
  • 1-2 msk chilisås eller tomatketchup
  • 2 tsk oregano
  • 4-5 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs lök och kött i en stekpanna eller gryta.Krydda med paprikapulver, peppar och salt. Häll på krossad tomat och smaksätt med chilisåsen.Koka röran 5 minuter och späd med eventuellt med vatten.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i vettnet och blanda ihop allt till degen. Kavla ut degen lika stor som en ungsplåt.
    3. Bred på köttröran och lägg på skivade tomater eller ketchup. Strö över oregano och rejält lager riven ost Gräddas i 15-30 minuter. Serveras i portionsbitar.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben