Kryddig tagatelli med köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Där spagettin smakar även som såsen i ett gott samband

Ingredienser

  • 500 g tagiatelli torkad
  • 500 g nötfärs
  • 1 medelstor lök (är valfritt)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 ägg
  • 1 köttbuljongstärning
  • 3 krm allroundkrydda
  • 2 krm curry vanlig krydda
  • 4 krm oregano
  • 2 msk kalvfond
  • 200 g dolmio classico original
  • smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn en finhackad lök och sen köttfärsen med smör i. Häll i kalvfond och tomatsåsen dolmio och krydda sen med allround krydda och smaka av tills färsen är lätt lagomt salt och sen pepprar du. Pressa försiktigt i lite citron och smaka av för lite syra, sötma.
    2. Stek äggen som en fin äggröra i lite olja och smör. Koka Tagiatellin enligt anvisning med köttbuljong och 3 pressade vitlöks klyftor i kastrullen. När det kokat klart, häll av vattnet. Krydda med allroundkrydda, curry, oregano enligt måtten och tillsätt äggröran, olivolja och rör om kraftigt.
    3. Servera pastan med valfri mängd köttfärssås direkt och en sallad intill.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben