Kryddig torsk med bönsalsa

Serverar: 4 portioner

Här får torsken en lite asiatisk kryddning och sällskap av fräsch bönsalsa som gör det till en matig rätt.

Ingredienser

  • 400 g djupfryst torskfilé, tinad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm svartpeppar eller pepparmix
  • 1 tsk salt
  • 1 msk flytande margarin
  • Bönsalsa
  • 1 burk vita eller svarta bönor (ca 400 g)
  • 1 rödlök hackad
  • 4 tomater i tärningar
  • 2 avokador i tärningar
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 2-3 msk citron, pressad
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5-1 tsk salt
  • Tillbehör
  • 800 g potatis, kokt
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Börja med salsan. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda dem med övriga ingredienser.
    2. Dela fisken i portionsbitar, krydda och salta den. Stek den i fettet på båda sidor.
    3. Servera fisk och salsa med potatis, strö ev över lite koriander.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben