Kryddiga brödkakor

Serverar: 16 portioner

I Marocko serveras platta brödkakor som strös med olika kryddblandningar innan de gräddas.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 4 dl durumvete
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Pensla med
  • Olivolja
  • Kryddblandning
  • Paprikapulver
  • Sesamfrön
  • Hela spiskumminfrön
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, honung och durumvete. Arbeta in vetemjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
    2. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar och rulla till bollar. Kavla ut bollarna till rundlar som mäter 12-14 cm. lägg bröden på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk 20-25 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pensla bröden med olivolja. Pudra med lite paprikapulver genom en tesil. Strö över sesamfrön, lite spiskumminfrön och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Servera bröden nygräddade.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben