Kryddiga pepparkakor á la Viktväktarna
Väldigt goda pepparkakor och lite nyttigare än "vanliga", vilket gör att man kan äta pepparkakor flera gånger i december utan dåligt samvete. Har använt detta recept varje jul sedan 1992 och är så nöjd med resultatet att jag vill dela med mig av receptet.
Vi använder också degen till att tillverka pepparkakshus av.
Ingredienser
75 g margarin eller Lätta
1 dl socker
2 msk sirap
½ dl vatten
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk bikarbonat
225 g mjöl
Instruktioner
- För bästa resultat använd våg till margarin och mjöl!!
- Rör rumsvarmt margarin, socker och sirap. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Forma till en rulle, förpacka den väl i smörpapper + folie och låt den vila i minst 12 timmar i kylen. Använd extra mjöl vid utkavling och tag ut pepparkakor och lägg på pappersklädd plåt. Grädda i 225 grader i ca 5 minuter mitt i ugnen. Passa noga!!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Hej ,, när du skriver lätta menar du då lätta som är bordsmagarin??
Hej Zero05! Ja, jag menar Lätta bordsmargarin. Bästa hälsningar Camilla