Kryddiga ugnskotletter med kokos

Serverar: 4 portioner

En rätt med goda smakkombinationer, som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter med ben
  • Smör och olivolja till stekning
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 röda paprikor
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 2 msk curry
  • 2 msk mald koriander
  • Tillbehör
  • 4 dl jasmin- eller basmatiris
  • Eventuellt kokosflagor eller finriven kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Bryn kotletterna i lite smör och olivolja tills de fått lite färg på båda sidor. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsform. Ansa paprikorna och skär var och en i 8 tjocka strimlor. Skala morötterna och skiva dem. Skala löken och skär i tunna klyftor. Lägg alltsammans på kotletterna. Sätt in formen mitt i ugnen och stek 10 minuter.
    3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    4. Vispa ihop kokosmjölk, curry och koriander och häll det över kotletterna och grönsakerna. Stek ytterligare ca 10 minuter, eller tills kotletterna är helt genomstekta. Rosta kokosen hastigt i en torr panna. Passa noga så att den inte bränns.
    5. Strössla den över det kokta riset och servera med kotletterna.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben