Kryddigt lamm med paprika

Serverar: 4 portioner

Här är det den varma och aromatiska kryddningen som lyftar lammet till nya höjder. Underbart!

Ingredienser

  • 800 g lammfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • Marinad
  • 1 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 krm malen muskot
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 krm malen kryddnejlika
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 dl oliv- eller rapsolja
  • Instruktioner

    1. Putsa eventuellt lammfiléerna. Blanda marinaden och marinera köttet i kylen minst en timme, eller gärna över natten.
    2. Stek eller grilla köttet till en innertemperatur på cirka 56 grader, för lite rött inuti.
    3. Skölj och kärna ur paprikorna. Skär dem i grova bitar och blanda med olja. Stek eller grilla några minuter så att de mjuknar. Salta och peppra och servera till lammet.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben