Kryddigt vitt matbröd med tacosauce.

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Lätta att göra, och går att variera i evighet efter egen smak. Blir ganska sega, men goda! Pröva till en god soppa eller fruktig sallad!

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 2 1/4 dl vatten
  • ½ msk farinsocker/honung/sirap
  • ½ tsk salt
  • 1-2 msk hot tacosauce
  • Cayennepeppar efter smak
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk grillkrydda
  • 4-6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 º. Smula ner jästen i vattnet, häll i sockret och rör om. Häll i salt, tacosås och kryddor och rör om. Rör i mjöl tills degen blir någorlunda hanterbar och släpper bunken en smula. Elvisp med degkrokar är suveränt, likaså matberedare, men det går även utmärkt för hand.
    2. Jäs i 40 minuter, varmt och övertäckt. I och med att ugnen är påslagen och varm funkar det bra att ställa degen på, eller i närheten av, spisen. Lägg på plåt - pensla om du vill - jäs igen. Stoppa i ugnen cirka 10-15 minuter.
    3. Receptet går utmärkt att dubbla, och kryddor kan varieras efter egen smak. Testa även tomatjuice eller passerade tomater istället för vatten - Smaskens!

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben