Kryddmarinerad kalkon (Turkey Tasso)

Serverar: 4 portioner

I grundreceptet från Louisiana används ett hårt rökt och kryddat sidfläsk till den här rätten. Här har vi valt en mager kalkon i stället. Det går även att använda kyckling. Observera att du måste börja två dagar i förväg för att marinera köttet i kryddorna.

Ingredienser

  • 600 g kalkonbröst eller kycklingfilé
  • 4 msk hickoryolja
  • ½ tsk timjan
  • 1 msk grovt salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • ½ tsk krossad kryddpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 lagerblad, fint strimlat
  • 100 g tagliatelle
  • 2 dl smaksatt créme fraiche
  • 1 dl rostade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Rosta chilipulver, paprikapulver, svartpeppar, kryddpeppar, kajenn, oregano, spiskummin, timjan och lagerblad i en torr stekpanna utan att bränna dem.
    2. Lägg kalkonbröstet i en marinad av hickoryolja, grovt salt och pressade vitlöksklyftor. Låt det ligga i en stekpåse i kylskåpet i 6 timmar och vänd då och då. Ta ut kalkonbröstet och rulla det i de rostade kryddorna. Lägg tillbaka det i stekpåsen och låt det ligga ytterligare 12 timmar.
    3. Stek kalkonbröstet i påsen i 150° ugn i ca 40 minuter. Låt svalna i påsen. Skär tunna skivor av kalkonköttet och servera med nykokt pasta, blandad med smaksatt crème fraiche. Strö över de rostade jordnötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben