Kryddoftande Smulpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smakrik äppelpaj!

Ingredienser

  • 4 - 5 äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen muskot
  • ½ tsk malen kardemumma
  • Smuldeg
  • ¾ dl farinsocker
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g smält smör
  • Tillbehör
  • Vaniljsås eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med farinsocker, och kryddor. Häll i en ugnssäker form.
    3. Blanda farinsocker, havregryn och mjöl i en bunke. Häll i smöret och rör om till en smulig deg.
    4. Strö smuldegen över äpplena.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (4)

    mumsigt 28 november 2007

    Det där lät gott.Det ska jag prova.Det ska vara enkelt och inte så mycket ingridienser som man aldrig har hemma.

    Maahl 10 oktober 2010

    Gott med lite annorlunda smak!

    Rosageisha 23 oktober 2011

    Jag brukar ha lite mald nejlika i- jättegott!

    Rosageisha 23 oktober 2011

    Jag brukar ha lite mald nejlika i- jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben