Kryddstarka bananchips

Lite annorlunda chips.

Ingredienser

  • 2 gröna matbananer
  • 7-8 dl olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk florsocker
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala bananerna (med kniv) och skär dem så tunt som möjligt, helst med en mandolin eller osthyvel (som skär tunna skivor). Lägg skivorna i kallt vatten minst 10 minuter. Häll av vattnet och torka bananerna väl (viktigt) med hushållspapper.
    2. Värm oljan i en kastrull till ca 175°C varmt. Eller använd en fritös (då går det åt mer olja).
    3. Lägg försiktigt i bananerna styckevis, ca 1/2 banan åt gången. Rör om då och då så att skivorna inte klumpar ihop sig. Fritera tills bananerna fått en fin gyllenbrun färg (ca 4 minuter). Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
    4. Blanda curry, socker och salt. Strö kryddblandningen över bananskivorna. Servera gärna med kikärts- och auberginedipp eller till cevichen.
    5. Du kan skiva matbananerna dagen före och låta dem ligga i kallt vatten över natten. De kan friteras i god tid före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben