Skala bananerna (med kniv) och skär dem så tunt som möjligt, helst med en mandolin eller osthyvel (som skär tunna skivor). Lägg skivorna i kallt vatten minst 10 minuter. Häll av vattnet och torka bananerna väl (viktigt) med hushållspapper.
Värm oljan i en kastrull till ca 175°C varmt. Eller använd en fritös (då går det åt mer olja).
Lägg försiktigt i bananerna styckevis, ca 1/2 banan åt gången. Rör om då och då så att skivorna inte klumpar ihop sig. Fritera tills bananerna fått en fin gyllenbrun färg (ca 4 minuter). Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Blanda curry, socker och salt. Strö kryddblandningen över bananskivorna. Servera gärna med kikärts- och auberginedipp eller till cevichen.
Du kan skiva matbananerna dagen före och låta dem ligga i kallt vatten över natten. De kan friteras i god tid före servering.