Kryddstark köttfärslimpa med tamaridsås
Kryddstark köttfärslimpa som passar utmärkt till fest eftersom den kan göras i ordning i förväg. 1-2dagar i kylen och längre i frysen.
Väldigt smal 112kcal per/port (liten port).
Ingredienser
100 g grovhackad lök
2 tsk riven färsk ingefära
2 gröna chilifrukter
1 msk naturell lättyoghurt
2-3 stora vitlöksklyftor
3 msk hackad korianderblad
225 g mager lamm- eller nötfärs
1 msk majsmjöl
1/2 tsk chilipulver
1 krm garam masala
2 tsk pressad citron
En liten nypa mald muskotblomma
Instruktioner
- Kör löken, ingefäran, chilifrukterna, yoghurten, vitlöken och korianderbladen i en mixer tills det blir till en smet. Häll över röran i en liten skål.
- Lägg färsen i en mellanstor bunke och rör i kryddsmeten samt resten av ingredienserna, utom pressad citron.
- Blanda färsen och ingredienserna grundligt, i ett par minuter, så att örterna och kryddorna är jämnt fördelade.
- Fukta händerna och forma färsen till en rund eller avlång limpa. Se till att ytan är jämn utan sprickor.
- Lägg köttfärslimpan i mitten på en bit aluminiumfolie som är stor nog att täcka översidan av limpan lite löst, så att det är luft mellan folien och limpan. Låt den stå i 20-30 minuter och sätt på ugnen på 225 grader.
- Lägg den inslagna limpan på en bakplåt och ställ in den i ugnen i 20 minuter. Vik sedan undan folien så atto vansidan på köttfärsen får färg.
Låt sen stå inne i ugnen ytterligare 5-7 min, tills köttfärslimpan är vackert brun.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Den här ska nu lagas till låter super gott..tycker om starkmat. Ha de gött