Kryddstekt kycklingfilé och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Mycket gott!!

Ingredienser

  • 500 g färsk kycklingfilé
  • 2 paket curry mandalay dinner
  • 1 dl fraiche, Mildas fraiche
  • 1 stor röd paprika
  • 1 liten purjolök
  • 1½ msk olja
  • 2 tsk mild currypulver eller currypaste
  • Tillbehör
  • Mango chutney
  • Cashewernötter
  • Färsk frukt
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Sätt ugnen på 175 grader. Vänd kycklingen i hälften av kryddblandningen. Bryn runt om i en het panna med en tredjedel av oljan. Ställ i ugnen ugnen 15 minuter.
    2. Smacksätt fraichen med 2 tsk mild currypulver eller currypaste
    3. Skölj kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Stek eller woka grönskerna 2-3 minuter med resten av oljan. Krydda med resterande kryddmix, 2-3 minuter och 1krm peppar
    4. Lägg upp ris, grönsaker och kycklingfil´på tallrikar. Klicka på fraichesåsen och mango chutney. Strö över cashewnötter. Avrunda med färsk frukt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben