Kryddstekt lammytterfilé med potatis, äpple, kantarellragu och citronsyrad lök.

Serverar: 4 portioner

Höstens härligs råvsror på samma tallrik: lamm, kantareller och äpple! Den syrade löken är också god att ha på till exempel en leverpastejmacka.

Ingredienser

  • 500 g lammytterfilé
  • ½ msk hel svartpeppar
  • ½ msk hel kummin
  • 4 enbär
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk smör
  • Ragu
  • 5 potatisar (fast sort, t ex bintje)
  • 3 msk smör
  • 300 g kantareller
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äpplen (syrlig sort)
  • Citronsyrad lök
  • 2 rödlökar
  • saft av 1 citron
  • ½ tsk salt
  • Garnering
  • 4 äppleskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 120 grader. Mal eller stöt kryddorna i en mortel med saltet så att det blir fint pulver. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det ligga och dra någon timme. 2.Bryn köttet runt om i smör. Sätt in köttet mit i ugnen och efter stek tills innertemperaturen är 60 grader. ta ut köttet och låt det vila ca 15 min innan det delas i portionsbitar. 3. RAGU: Skala och skär potatisen till sc-stora tärningar. Stek potatisen i smör på medelvärme tills den får fin färg, 5-10 min' 4. Tillsätt kantarellerna, salta och peppra och låt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt mjölk och grädde. Koka ihop ragun några minuter tills den fått en krämig konsistens. 5. Skala och tärna äpplena. Vänd ner tärningarna i ragun strax före servering. 6. LÖK: Skiva rödlöken tunt. Pressa över citronsaft. Salta och låt löken dra minst 1 timme. Servera köttet med potatis, kantarellragu och citrosyrad lök. Garnera varje portion med en äppleskiva.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben