Efterrätt som jag testade på mina kompisar vid senaste tjejfesten och de sa att det var den godaste glassen de ätit - själv tycker jag att det var för söt........
Ingredienser
3 äggulor
1 dl strösocker
Ca 3 dl kondenserad mjölk (jag tog 1 burk)
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Garnering
4 tsk hackade pistagenötter (osaltade)
mynta el citronmeliss
Instruktioner
Sjud äggulor, strösocker och kondenserad mjölk till en kräm i en kastrull. OBS!!! Får ej koka!
Rör ner vaniljsockret och låt svalna. Rör om då och då.
Vispa grädden till ett slätt skum och rör ner i den avsvalnade smeten.
Häll det i en burk med lock och frys i minst 6 timmar, gärna över natten.
Jag vispade grädden så pass mycket att den stannade kvar på samma ställe i bunken när jag vände upp och ner på den.
Lägg upp glassen och garnera med ca 1 tsk pistagnötter på varje portion och garnera med en topp av mynta eller citronmeliss.