Kulfiglass med pistagenötter

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 6 timmar 20 minuter

Efterrätt som jag testade på mina kompisar vid senaste tjejfesten och de sa att det var den godaste glassen de ätit - själv tycker jag att det var för söt........

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • Ca 3 dl kondenserad mjölk (jag tog 1 burk)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 4 tsk hackade pistagenötter (osaltade)
  • mynta el citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sjud äggulor, strösocker och kondenserad mjölk till en kräm i en kastrull. OBS!!! Får ej koka!
    2. Rör ner vaniljsockret och låt svalna. Rör om då och då.
    3. Vispa grädden till ett slätt skum och rör ner i den avsvalnade smeten. Häll det i en burk med lock och frys i minst 6 timmar, gärna över natten.
    4. Jag vispade grädden så pass mycket att den stannade kvar på samma ställe i bunken när jag vände upp och ner på den.
    5. Lägg upp glassen och garnera med ca 1 tsk pistagnötter på varje portion och garnera med en topp av mynta eller citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben