Chokladkaka med krämtopping och pistagenötter

Serverar: 6-8 portioner

God kaka från "Niklas mat".

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad, 70%
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • l ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Ströbröd
  • Kondenserad mjölk
  • Nötter efter behag
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och blanda ner i smöret. Rör till en slät kräm. Ta den från plattan men låt den stå så varmt att den inte stelnar. Knäck äggen i en bunke och vispa ned socker med elvisp. Ta lite i taget, vispa det fluffigt, ta lite mer socker osv. Häll sedan i mjöl, blandat med bakpulver. Vispa. Vänd sedan försiktigt ned chokkladkrämen i smeten med en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad springform, grädda i ca 40 minuter. Gör glasyr genom att hälla kondenserad mjölk i en kastrull och koka under omrörning på svag värme i 10 minuter. Låt kakan svalna. Stjälp upp på ett fat och bred på mjölkkrämen. Strö skalade pistagenötter eller andra goda nötter över kakan.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben